7. maaliskuuta 2020

I am woman...

...hear me roar!

Oletko koskaan kuullut Helen Reddyn legendaarista laulua vuodelta 1971?

Jos et, niin kiirehdi ja kuuntele se ajatuksella. Täydellinen päivä voisi olla vaikkapa...8.3. Kansainvälinen naistenpäivä.

Voiko tosiaan olla, että juhlapäivä jota on vietetty 1900-luvun alkupuolelta asti, on edelleen hyvin ajankohtainen? Miksi sillä on merkitystä? Mihin sitä tarvitaan?

Voiko olla, että naisten asema ei edelleenkään ole ihan samalla viivalla miesten aseman kanssa. Voiko olla, että naiset ovat edelleen jopa toisen luokan kansalaisia. Voiko olla, että naisten tärkein tehtävä on synnyttää maailmaan lisää miehiä?

Olen monesti pohtinut ajatuksen absurdiutta...miksi naiset eivät olisi arvokkaita. Ihan perustavanlaatuinen ajatus siitä, että ilman naisia ei maailmaan syntyisi ainuttakaan uutta ihmistä. Mikä on pyhempää kuin elämä? Se joka luo elämää, miten hän voi olla toisarvoinen.

Patriarkaalinen ajatus...miehisten miesten valitus iltapäivälehtien kommenttikentissä joka kerta kun hieman peräänkuulutetaan jotain naisasiaa. Naiset ruotuun heti! Jos ei väkivallalla ja kahlitsemalla niin haukkumalla ja pilkkaamalla. Herkkä sielu saadaan nopeasti lannistumaan ja posket punaisina nieleskelemään pahaa mieltään.

Kuuluuko telaketjujen pauketta, onko täällä kirjoittelemassa hävytön rekkalesbo, butchbitch joka haluaisi katkaista kaikki miehiset elimet koska ei niitä mihinkään tarvitse? No jaa, eipä oo. Tunnustaudun kyllä ehdottomasti feministiksi, koska olen sitä mieltä, (ja koska olen sen käytännössä kokenut) että naisilla on huonommin kuin miehillä monessa asiassa ja ihan täällä meidän kuitenkin niin edistyksellisessä Suomenmaassa. Ja jatkan tunnistautumista niin kauan aikaa kunnes yhteiskunta muuttuu oikeasti tasa-arvoiseksi. Vaan luulenpa, että sitähän saan jäädä odottelemaan tuleviin elämiin asti 🤨

Mutta pessimismi sikseen ja keskitytään hieman hehkuttamaan! Onpa coolia olla nainen!

- mikä kivunsietokyky -> kestän kuukautiset, vaihdevuodet, synnyttämisen jne.

- mikä kotitaloustaito -> leipasen, kokkailen, pyykkäilen, siivoilen, hoidelen lapset ja eläimet, jne.

- mikä historiallinen selviytysmistaito -> jo raamatun ajoista alkaen, aikakaudesta toiseen, alistuksesta a alistukseen ö, jne.

- mikä empatiakyky -> kuuntelen serkunkumminkaiman huolet, minulle voi soittaa vaikka keskellä yötä, tuen sinua elämäsi kriiseissä, lainaan vaatteita/piilareita/tampoonia, pitelen hiuksiasi kun oksennat, kannustan kun osallistut milloin mihinkin tosi-tv-ohjelmaan, jne.

- mikä habitus -> näytän hyvältä, raakaan karvat pois, meikkaan, pukeudun kivasti, laitan hajuvettä, hymyilen, keimailen, minua on kiva katsella, jne.

- mikä monipuolisuus -> löydät minut alalta kuin alalta, harrastuksesta kuin harrastuksesta, taiteesta kuin taiteesta, jne.

Ja parhaimmillani olen ehdottoman tärkeä toisille naisille. Kannustaja, tukija, ystävä, aito luotettava ihminen. Sillä naisella on naisen elämään ihan inside-piirin tietoa ja sellaista näkökulmaa mitä ei oikein muilla kai voi ollakaan.

.    ************************************    .

Unelmautopiassani kaikki voisivat toteuttaa roolejaan kivasti ilman, että siitä toiset todella kärsisivät. Että ultra-feminiininen nainen saisi olla sitä ilman, että hän jäisi jalkoihin väheksyttäväksi. Että naisten ei tarvisi taistella tietää kaikkeen läpi pyykkikasojen ja vauvanvaippojen ja sakean testosteronin katkun. Että minäkin maskuliiniselle alalle sijoittuvan yritykseni tiskillä saisin osakseni kuulevan korvan siitä huolimatta, että satuin syntymään naiseksi... Tästä yritysjutusta voinkin kirjoittaa ihan oman tekstinsä, sillä se totisesti sen ansaitsee. Eihän ole kivaa joutua miesten (ja ymmärtämättömien naisten) ohittamaksi vain siksi, että genitaalialueeltani ei tursuile mitään karvapöheikköä kummempaa....eli siis etten ole sattunut mieheksi syntymään 🤣

My point is, että eihän tuo sukupuoli oikeasti kenestäkään tee pätevää juuri yhtään missään. Ihmiset pätevöityvät tehdessään asioita. Kikuli ja sen femiini vastine ovat oleellisia tekijöitä vain niihin liittyvissä jutuissa kuten esim. aikuisviihteessä ja lääketieteessä. Miten siis naisen markka on 80 penniä, miksi naista ei haluta kuulla kun kysytään miten laturi vaihdetaan, miksi pinkkiin pukeutuva blondi mahtaa olla tuulitunneli päässään, MIKSI NAISTEN PITÄÄ NIIN KOVIN YRITTÄÄ PÄTEÄ JA TODISTAA OLEVANSA KOVIA JÄTKIÄ?

Tiedän tiedän, tämä aihe on iso ja laaja ja ei ollenkaan lyhyesti taputeltu, mutta tyytynen nyt tähän pieneen purkaukseen jonka syvin ja lämpimin ajatukseni on toivottaa kaikille naisille ja naisenmielisille iloista ja oikein hyvää Naistenpäivää! Ladies - pitäkää itsenne naisina! Nauttikaa itsestänne ja siitä miten mahtavia todella voitte olla!


I am woman
I am invincible
I am strong
I am woman


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti